Wooden Soldiers

Events

De Gelderlandfabriek, Culemborg

  • Date: 21 januari 2017
  • Time: 20:30
  • Location: Culemborg
  • Venue: De Gelderlandfabriek

Het maandelijkse poppodium OnStage staat weer in de agenda van de Gelderlandfabriek. Deze keer is het thema Try-outs waarbij gevestigde namen nieuw werk presenteren.

The Maureens kwamen bij elkaar uit voorliefde voor meerstemmig gezongen, energieke en opzwepende gitaarpop. In 2013 brachten ze hun eerste album “The Maureens” uit. Dit album leverde de band de nodige optredens op, aandacht van 3FM en DWDD en veel lof van liefhebbers van powerpop uit o.a. de UK, Spanje, Japan en de USA. In het voorjaar van 2015 begonnen The Maureens met opnames voor hun tweede album (‘Bang the Drum’) dat in september van dat jaar uitkwam. De meer persoonlijke en melancholieke sfeer richting americana werd door pers en publiek gewaardeerd en leverde opnieuw veel lovende recensies en optredens op. Na een reeks optredens rondom de release van Bang the Drum besloten enkele leden in juni 2016 de band te verlaten. Al snel werd met bassist Wouter Zijlstra een doorstart gemaakt. Momenteel werkt de band in een compacte viermans bezetting fanatiek aan een derde album.

Wooden Soldiers is een zeskoppige Nufolk band uit Utrecht, die een gedegen bandsound met lyrische, meerstemmige zanglijnen combineert. Of het nu gevoelige, kleine liedjes zijn, of songs die op bouwen tot epische ontladingen, de band heeft een karakteristiek eigen geluid dat een aanvulling vormt op het huidige folk-aanbod in Nederland. In 2012 ontstaan als akoestisch singer-songwritersduo, is Wooden Soldiers tot een zeskoppige formatie uitgegroeid. De band kenmerkt zich door een warme, meerstemmige sound, opvallende instrument keuzes viool en Indiaas harmonium en ongebruikelijke gitaarstemmingen.

Rockband PEER bestaat uit vier jonge gasten uit Middelburg die ondanks een jonge leeftijd al flinke stappen hebben gezet in hun muzikale carrière. Zo stonden ze eerder op o.a. Concert at Sea, in het voorprogramma bij Jett Rebel en wonnen ze de Buma Music Academy Award in 2014. De muziek van PEER wordt omschreven als toegankelijke Indie-Rock met catchy meezingrefreinen die in het hoofd blijven hangen.

LOCATIE De Zaal in de Gelderlandfabriek

KAARTEN € ​​​8,00 in de voorverkoop, € 9,00 aan de deur